< idi nazad

Kako treba blogovati i postati čitan : MilosBlog.com

Kada sam razmišljao o čemu bih mogao pisati, setio sam se teme koju odavno želim da realizujem.
Naime, tematika ovog bloga i jeste tesno vezana za širenje (dobrog i lošeg) o Internet biznisu, marketingu, start-up projektima, kao i uspešnim ljudima. Već duže vreme planiram priču o blogu, tačnije blogeru, koji je, praktično iz senke, radom, strpljenjem, i znanjem, pokazao koji su faktori uspeha i čujnosti na domaćoj blogosferi.

Lokacija www.MilosBlog.com – blog Miloša Petrovića .

Miloš PetrovićOn je studnet na master studijama FONa . Diplomirao je na Informacionim sistemima i Tehnologijama, i više od 5 godina je aktivan na webu. Od juna 2008. zaposlen je u kompaniji Trident Media Group na održavanju portala NaDlanu.com i MySerbia.net . Krajem 2007. godine ozbiljnije se posvećuje blogosferi.

Kada je Miloš počinjao, blogovanje o stručnim, tech temama, bilo je slabije prisutno tj. popularno u Srbiji (u odnosu na opuštenu, chill tematiku). Nekoliko blogera činilo je „šlag“ naše blogosfere, i osim nemerljivog uticaja i značaja za budućnost domaćeg weba, čini se da su istovremeno (nesvesno) stvarali neki zid, tačnije prepreku „zelenim“ blogerima koji su isto želeli da pokažu svoju umešnost i postanu čitani. U to vreme sam dostao eksperimentisao sa Google AdSense reklamama, i u međuvremenu mi je, razgledajući svakodnevno domaću blogosferu, zapao za oko milosblog.com .
Pomislih :“Još jedan pokušaj, baš me zanima koliko će opstati…“

I nema tu mnogo filozofije! Svratio sam još koji put i video kako se interesantne i korisne teme nižu jedna za drugom. Bez preterivanja, bez suvišnih postova i bilo kakvih elemenata koji odvraćaju posetioca.
Posle prvih interesantih unosa odlučih da počnem da pratim blog putem RSSa.

Postovi iz oblasti informacionih tehnologija, Internet marketinga, i Joomla! sistema bivali su sve češći i što je najvažnije vredni čitanja. Nije bilo promašaja u odabiru teme i načinu pisanja.

Blog unosi koje preporučujem :

13.2.2009. Kompjuterska bibloteka je u download sekciji elektronskih knjiga objavila Miloševo uputstvo o Joomla! 1.5 sistemu.

21.3.2009. Miloš je izabran za jednog od blogera koji će testirati (plug and surf) Telenor Internet.

Nazvao bih slučaj Miloševog bloga školskim primerom kako strpljenje, rad, pokazuju i dokazuju kvalitet i vrednost. Ako do sada još uvek niste čuli za www.milosblog.com , imate toplu preporuku da nećete uzalud potrošiti ni minut vremena na čitanje tamošnjih unosa.

Milošu želim sreću u blogovanju, i naravno, još mnogo buzzova!

4 comments
SSpin
SSpin

Zahvaljujem na pohvalama, a Milosu,i ostalima se izvinjavam sto kasnim sa feedbackom :)

Miloš
Miloš

Hvala puno na lepim rečima! Trudim se ali nisam očekivao da moj blog nailazi na ovakvo oduševljenje. Još jednom hvala. Potrudiću se da i moji budući tekstovi budu zanimljivi za čitanje.

Deda
Deda

Milos zasluzuje veliki buzz jer zaista bloguje vrhunski. ALi je to manje bitno kad se vidi da je on vrhunski covek pre svega i kad od njega moze da se nauci mnogo toga.
I ja mu zelim svu srecu u daljem blogovanju i radu !!!
Odlican post...

Organ Vlasti
Organ Vlasti

Cestitke autoru na odlicnom tekstu, kao i Milosu na dosadasnjem uspehu.