< idi nazad

Profesionalni apsurd = tezak spam!

Neke ljude je jednostavno vrlo teško proceniti ‘na prvu loptu’

Ovaj unos, neće biti od nekog posebnog mudrovanja, ali želim da ukažem na još jedan slučaj neprofesionalnosti, i teške obmane web sajtova, firmi, koje rade internet marketing.

Slučajno ili ne, baš sam nešto lutao po Googlu, između ostalog i pratio rangiranje sajta, kad naletih na jednu analizu tržišta u SCG po pitanju reklamiranja na Internetu.
U pitanju je ova strana sajta paukove mreže gde je zaista detaljno, i do pre 10 sekudni bih rekao, od strane profesionalnih ljudi, odradjena analiza o načinima reklamiranja putem Interneta u SCG.

Poenta ovog posta nije rezultat i zaključak same analize već, KLIK na početnu stranu njihovg sajta i trenutak neverovatnog zblažnjavanja…
Dakle, na stranici o analizi napisali su se ihahaa, o profesionalnom vidu promocije, o banerima, ključnim rečima, statistikama itd, i sad čovek pomisli da su to pisali neki ozbiljni ljudi jelte?

A na prvoj strani…. e-mail marketing – Reko ne mog’ da verujem, kliknem ja i imam šta da vidim :

strava

Mislim šta reći? O kakvoj oni analizi marketinga govore?? Ma toliko je bespotrebno objašnjavati ovu sliku… ona za sebe sama govori…

Jedan od načina direktne štete koje firma/pojedinac može da napravi sam sebi, je upravo ovaj, lepo objašnjen način na e-trgovini.co.yu, kako se ne treba reklamirati :

Slanje, nedozvoljenih SPAM poruka, koje osim što ozbiljno urušavaju imidž kompanije, mogu uzrokovati nervoznu reakciju primalaca netraženih poruka: da “bombarduju” e-mail server i onemoguće njegovor normalno funkcionisanje i sl.

Blogowski je imao slična iskustva sa jednom spam firmom

I posle svega, šta reći…

ovca

Ne dajte da vas šišaju!

Dodaj komentar

Komentari (1)

  1. flylord petak - 14/03/2008 Odgovori

    Pa u Srbiji do skora, je ovo i bio jedini nacin za online reklamiranje koji se koristio.
    A i ne znam kolko se uopste primenju zakon i da ali je iko kaznjen kod nas za spamovanje…
    blah

Dodaj komentar