Arhiva za mart, 2008

Pametan Internet marketing na Pogodak.co.yu

pogodak

Ko bi reko u šta će se pretvoriti Pogodak. Priznaćete, nema veće i jače konkurencije od pretraživača. Google, Yahoo, pa svi ostali su 0.xxx % .
Pogodak je medjutim iskoristio, i davno skužio korist lokalnog pretraživanja, i vremenom sve je popularniji i „zgodniji“ za upotrebu. Sada nam još, stižu i novosti i ponude iz oblasti web promocije, internet oglašavanja (teksuatlno, grafički) – lep vid Internet marketinga. Pogodak ponuda oglašavanja

Od skora, Pogodak.co.yu ima sledeće kada je u pitanju marketing ponuda :

  • Sponzorisane novosti na početnoj strani
  • Grafički oglas Jumbo Banner
  • SEM – Search Engine Marketing – Sponzorisani linkovi
  • Grafički oglas Jumbo Pretraga

Pa da počenom sa kratkim objašnjenjima, kritikama i pohvalama.

Pročitaj ostatak

Mingl.org – Web servis za srednjoškolce

Tipičan dijalog u srednjoj školi :

A:Desi brate šta se radi? Nećeš da ostaviš nijedan komentar na Space-u?
B:Eee molim te. Smaraju me neke balavice preko MSN-a, a i opasno sam se navuk’o na Facebook. Mani me, pogledaj ovaj klip na YouTube-u, znači prso sam od smeha.

luzer

Pročitaj ostatak

Stefan Salom intervju – Poslovanje Infostud.com sajta

Sećate se da sam govorio o strpljenju, koje se na kraju isplati?
Znate li koliko je optimizma, rada i strpljenja bilo potrebno da se pre 8 godina započne jedan ozbiljan projekat o zapošljavanju i ponude poslova preko Interneta? Ako iz svih aspekata sagledam situaciju, od čega su počeli, i u kakvoj su atmosferi startovali, ko je još mogao da očekuje današnje rezultate? Da podsetim :

  • Poslovi.infostud.com je najposećenij sajt za zapošljavanje u regionu.
  • Prema servisu alexa.co.yu, web sajt www.infostud.com ulazi u 10 najposećenijih sajtova u zemlji
  • Tokom prošle godine ova web lokacija imala je skoro 12 miliona poseta!
  • Preko ove lokacije radnike je tražilo oko 3.500 firmi!
Pročitaj ostatak

Profesionalni apsurd = tezak spam!

Neke ljude je jednostavno vrlo teško proceniti ‘na prvu loptu’

Ovaj unos, neće biti od nekog posebnog mudrovanja, ali želim da ukažem na još jedan slučaj neprofesionalnosti, i teške obmane web sajtova, firmi, koje rade internet marketing.

Slučajno ili ne, baš sam nešto lutao po Googlu, između ostalog i pratio rangiranje sajta, kad naletih na jednu analizu tržišta u SCG po pitanju reklamiranja na Internetu.
U pitanju je ova strana sajta paukove mreže gde je zaista detaljno, i do pre 10 sekudni bih rekao, od strane profesionalnih ljudi, odradjena analiza o načinima reklamiranja putem Interneta u SCG.

Pročitaj ostatak

Dobar buzz se daleko čuje, a spam još dalje!

Hoću da svi znaju za mene, da me najpopularniji domaći blogovi imaju u blogroll-i, da sam prvi na Google-u i sl. Ajd’ da počnemo da „širimo vesti o nama“.

strpljenje
Tipičan razgovor na početku razvitka nekog sajta/bloga, eventualno osnivanje start-up-a. Svodi se na isto.

Pročitaj ostatak

Poentirajte ispod glazure

Prvi unos, a odmah posetioce podmićujem čokoladom, he-he. Nadam se da ću uspeti dachocolate jasno izensem svoju misao, tj. da poentiram.

Zamislite sledeće : Sa devojkom u dugoj zimskoj noći gledate recepte za tortu. Njoj se izuzetno svidela torta sa tri sloja čokolade, prelivena specijalnim musom od seckanih lešnika. Pošto joj želite ugoditi jelte, sledeći dan se bacate na posao. Tortu (kore, fil) ste već nekako smandrljali, a sada ono ‘pravo’, glazura.
Iako ste stavili šećera manje nego sto treba i koješta još zaboravili, vi se koncentrišete na glazuru, ukrašavate tortu svim silama, svojski ste trudite.

Pročitaj ostatak

Nova godina, novi BizBuzz, nove ideje

Pročitaj ostatak