< idi nazad

Da li Vam Twitter može osigurati šansu za posao?

twitter_i_posaoPoznato je da moramo imati dobre kvalifikacije i kvalitete kako bismo se zaposlili.  Verovatno ste već čuli i za online advertajzing, inače veoma popularan posao poslednjih godina. Pored brojnih pitanja koje vam poslodavac može postaviti, može biti i jedno totalno naivno, ali ipak presudno pitanje. A to je: “Imate li Twitter?”. Naravno ne zato što žele da znaju koliko redovno „cvrkućete“, već koliko “vernih pratioca“ imate.

Primer Best Buy kompanije

Skoro sam čitao jedan veoma interesantan članak, a to je da je Best Buy od svojih budućih kandidata za posao zahtevao da imaju najmanje 250 “vernih pratioca“. Best Buy je svakako prva kompanija koja je uvidela moć i važnost Twitter-a . Iako Twitter spada u mikro-blog servise, mnogi ga koriste kako bi neki proizvod, brend ili nešto sasvim treće pohvalili/reklamirali. Mnoge kompanije posle te udarne vesti, počinju da primenjuju isto pravilo. Ukoliko želite posao koji je vezan za marketing i advertajzing, naoružajte se pratiocima, jer će vam plata zavisiti od istih. A ukoliko već imate puno pratioca, vreme je da ih iskoristite. Što veći broj pratioca imate, veća vam je plata. Npr. ukoliko imate preko 1000 pratioca, možete imati platu koja iznosi oko 90 dolara. Već pretpostavljate šta bi trebalo da radite. Prema izjavama pojedinih analitičara, Twitter je oduvek bio mesto za stvaranje koristoljubivih veza. Svakako će biti zanimljvo, gledati profile sa nekoliko hiljada pratioca. Moram priznati, da me je ova vest totalno šokirala, ali mi je i razjasnila nekoliko stvari. U poslednje vreme sam dobio puno pratioca na Twitteru iz inostranstva, koji se nadaju da ću i ja njih pratiti (kako to već obično ide) i tako biti korak bliži lakoj i dobroj zaradi. Videćemo kako će u predstojećim godinama ovakav vid marketinga uticati na naše tržište. Nadam se da će potencijal Twittera uvideti i domaće kompanije.

Autor teksta je redovan pisac na blogu www.stefanjocic.com .

Dodaj komentar

Komentari (1)

  1. AbdulRaheem2 petak - 18/11/2016 Odgovori

    Da li Vam Twitter može osigurati šansu za posao?This article is well written and quite informative.       More articles should be written and you have just found a follower.and more visit….best regards.<a href=“http://usedlaptopsinhyderabad.in/“>  used laptops in hyderabad</a>

Dodaj komentar