Arhiva za 'Webosfera'

Venčanice i portali: Šanse niša sajtova protiv velikih veb portala

Ukoliko se osvrnemo na stanje regionalne veb scene pre nekoliko godina, a zatim analiziramo trenutnu situaciju, lako ćemo uočiti nekoliko bitnih promena. Dolaze novi formati reklama, tehnička rešenja, raspodela budžeta je drugačija, kao i vreme/interesovanje prosečnog korisnika Interneta. S tim u vezi, prilagođavaju se i veliki i mali, a kolega Aleksandar Obradović mi je prosledio neka njegova razmišljanja na tu temu.

Pročitaj ostatak

biZbuZZ 2012 – Biti il’ ne biti

biZbuZZKako su neki već čuli, drugi se interesuju, zvanična informacija je da ove godine neće biti organizovan biZbuZZ, bar ne kao konferencija.

Problem sa kojim se organizacija biZbuZZa suočava već 6 godina je održavanje krajem godine, tako da je većina aktuelnih tema već ispričana i prepričana po nekoliko puta.

To naravno ima i svojih prednosti, da se razumemo. 🙂

biZbuZZ iz godine u godinu beleži rast, ne toliko u broju posetilaca, koliko u kvalitetu predavanja, organizaciji, i naravno svima dragih vannastavnih aktivnosti. Mi jednostavno ne želimo korak u nazad.

Pročitaj ostatak

Imate prijatelje

MTEL

Imate prijatelje

Ma koliko vas ovo podseća na besramno reklamiranje sponzora, to nije slučaj.

U poslednjih godinu dana je zaista bilo previše okupljanja i druženja, svakakvih UPova i konferencija, da smo svi po malo prezasićeni.

Zašto sam ovo okupljanje video kao drugačije, to iskreno ne znam, ali mi je svakako drago što sam bio deo ekipe na #TweetUpBL koji je održan ovog vikenda u Banja Luci.

Fotka koju sam napravio u centru grada zaista oslikava u potpunosti osećaj koji je bio prisutan u svakom trenutku.

Povod okupljanja je promocija servisa Snajper.ba koji je krenuo sa radom, a pozdravni govor je održao evanđelista Twittera, dr Zoran Torbica, u kafanici Lav.

Naš domaćin, Dragan Močević, se lavovski borio da nam boravak u Banja Luci bude „na nivou“, pa ništa nije izostalo: doručak „Kod Muje“, famozni Banjalučki clubbing, kafanica, a količinu pozitivne energije ste mogli da vidite i u tweetovima u 5 ili 6 ujutru, kada smo se vraćali iz grada.

Još jednom bih se zahvalio svima koji su bili deo ekipe, na bilo koji način, i verujem da su ovakva okupljanja potrebna, pre svega kao preventiva ludilu koje nas svakodnevno okružuje i cool način na se „resetujete“, napunite baterije i krenete u nove pobede 🙂

#thumbsUP i #win su moji heš tagovi, a vi slobodno dodajte svoje 😉

Pročitaj ostatak

Još 5 dana za prijavu sajtova – web fest .ME takmičenje

webfest

Zbog velikog interesovanja za učešće u Web Fest .ME 2011 takmičenju, prijavljivanje Web sajtova/projekata biće produženo još pet dana. Prijave za takmičenje će trajati do 15. oktobra 2011. a glasanje za Grand Prix počeće 20. oktobra i trajaće do 10. novembra 2011. Prijave i glasanje vrše se na sajtovima www.webfest.me i www.nadlanu.com.

Pročitaj ostatak

BoljaVeza.rs – Poređenje cena interneta i mobilnih paketa

bolja_veza_logo

Sajt je vredan ako donosi/pruža/omogućava neku vrednost. Generalno, to važi za servise, portale, blogove. To je suštine cele priče ukoliko želite da profitirate online, pritom ste sigurni da imate zadovoljne posetioce.

BoljaVeza.rs je servis koji je cool zato što mi štedi vreme. Takođe, omogućava mi da brzopletno ne odaberem neki paket gde trošim više no što mi treba – dakle, štedi mi novac. Snebivate se oko nekog mobilnog paketa, ili se možda pitate koji ADSL je najbolji, ili je ipak kablovski zakon? Iskoristite BoljaVeza.rs servis.

Pročitaj ostatak

Regionalno Drupal okupljanje u Srbiji

Prvo okupljanje korisnika, programera, i vernih sledbenika Drupal CMS-a održaće se u periodu 8 – 9. oktobra u Novom Sadu.

Cilj događaja je pre svega druženje i ostvarivanje bližih kontakata regionalne zajednice, kao i razmena znanja, ideja i tome sličnih stvari, što se od networkinga na sličnim skupovima može i očekivati.

Pročitaj ostatak

East Weekend Fest – Zanimljiv (non) IT skup u Boru

Predavači: Branislav Lečić, Ljubomir Živkov, Bobby Voicu, Marčelo, Dragana Đermanović, Gordana Čomić, Otac Milenko Bajić, Ivana Banfić …

Ako dodam da je sve to najavljeno još iha-ha, pre sigurno 8-9 meseci od zvaničnog početka konferencije – mora da bude zanimljivo 🙂 (čitaj: predavači sa potvrđenim učešćem)

Drug Joca me podseti pre neki dan na EWF, i bez razmišljanja se prijavih. Sudeći po dobro obavljenom poslu u pred-konferencijskom periodu, organizatori imaju ozbiljne namere da East Weekend Fest postane tradicija.

EWF (East Weekend Fest) je, regionalni radno-prijateljski susret Internet korisnika koji imaju svoje web sajtove/blogove, kao i korisnika Twittera i FaceBooka, kažu organizatori, i biće održan u Boru, 7-8.05.2011. godine.

Pročitaj ostatak

Pamet u glavu, šifre u Tefter App!

Jedan od retkih domaćih proizvoda sa tako dobro urađenom početnom reklamom (tizer). Tih dana širio se buzz o 20after20 kampanji. Priznajem da nisam odmah mogao ni da naslutim o čemu se zapravo radi, a tajnovitost je očigledno dobro zagrejala znatiželju web scene u Srbiji (a verujem i šire).

I pojavio se Tefter Applogin managment system, iliti na srpskom sistem za upravljanje pristupnim podacima. Kul stvar.

Već nekoliko godina pratim nastanak i razvoj raznih web projekata na domaćoj sceni. Kao mnoge do sada i Tefter „muči“ boljka svakojakih komentara zajednice.

Kako god, neka pitanje se sasvim prirodno nameću i razumljivo je što komjuniti traži sigurne i uverljive odgovore, npr:

  • Zašto koristiti baš Tefter App a ne neko drugo rešenje?
  • Da li je garantovana sigurnost podataka?
  • Ima li upotrebnu vrednost i šta korisno donosi Tefter App?
Pročitaj ostatak

Vedra strana Srbije – 365lepihdana.rs

365-lepih-dana-rs-Informaciju o dotičnom projektu prvi put sam video, čini mi se, na statusu čika Miloja.

Malo opisa, dobar dizajn, najavljuje se početak, hm… Kopka i zagolicava. Nestrpljenje.

Uhvatio sam misli, čak i kad nisam pored „multimedijalne kutije“, kako maštare i bistre o tome šta bi to moglo da se krije iza ovog projekata.

Ispostavilo se da su nagađanja bila uspešna, a pride sam čak vrlo prijatno iznenađen realizacijom sajta 365lepihdana.rs

Pročitaj ostatak

Dan Internet domena Srbije – 10. mart, #DIDS2011

Tri svećice a oko 64.000 slavljenika!*

Registar nacionalnog Internet domena Srbije (RNIDS) će 10. marta organizovati konferenciju povodom obeležavanja tri godine postojanja .RS domena. Upoznavajući se sa programom konferencije, primetih sveobuhvatnost i vrlo dobru pokrivenost svih aktuelnih tema iz oblasti Interneta i IT tehnologija. Koncept ovog jednodnevnog dešavanja je razdvojen u tri bloka:

Pročitaj ostatak