< idi nazad

Vedra strana Srbije – 365lepihdana.rs

365-lepih-dana-rs-Informaciju o dotičnom projektu prvi put sam video, čini mi se, na statusu čika Miloja.

Malo opisa, dobar dizajn, najavljuje se početak, hm… Kopka i zagolicava. Nestrpljenje.

Uhvatio sam misli, čak i kad nisam pored „multimedijalne kutije“, kako maštare i bistre o tome šta bi to moglo da se krije iza ovog projekata.

Ispostavilo se da su nagađanja bila uspešna, a pride sam čak vrlo prijatno iznenađen realizacijom sajta 365lepihdana.rs

Kako je sve počelo?

Znam. Najspontanije (ako postoji takva reč) moguće što se moglo izvesti, ili se bar meni tako čini :). Na svakom koraku ove vedre e-strane naše drage Srbije, vidi se, i što je još važnije, može se osetiti iskrena dobra volja. Ja to osećam, ozbiljno.

Nemojte odma da mi pričate kako preterujem i delim hvalospeve. Nakon 6 pročitanih i moj dan postade lep. Ozb 🙂

Eh taj pozitivizam…

Reći ću vam nešto što svi znate; ima nas raznih, svakakvih. Blesavih, tvrdoglavih, večitih kontraša, spavalica, mrzovoljaca, kukaša (onih koji non-stop kukaju), svađalica itd.

I još nešto što svi znamo; nije lako živeti, pogotovo ne u zemlji koja je u tranziciji, političkoj i ekonomskoj krizi.. aa (već sam sebe smorio, ličim na političara…)

A da li znate da vrlo lako, umesto sumorne i tavne svakodnevnice, možete sami sebi ulepšati dan? Jeste, da. Napraviti dugine boje, oduvati nevolje, otpevati sreću, i što je još plemenitije, učiniti da bar još dvoje postanu srećni i ne mare što kisnu već da plešu u ritmu?

Ne mora biti nedođija, možete to sve i u Srbiji.

Kapiram da je to pisac hteo reći kada je udahnuo život ideji 365lepihdana.rs.

Pročitah tamo o svemu onome što i ja često pričam prijateljima, čemu i sam težim, razmišljam. Lepota u prenošenju znanja i usvajanju tuđeg, probudila je u meni sećanje na srednjoškolske dane, kao što će me Slavkova subota verovatno nekada sećati na današnje :).

Pariz, London, Avioni kamioni, sve je to lepo, ali ne mora tako daleko!

Čak i Pejča lovac iz Pasi Poljane može čoveku ulepšati dan, a kamoli dragulji prirode koje strpljivo (ili stidljivo) čuvamo, i ne želimo da ih otkrijemo i opišemo jošte jednim draguljem, našim jezikom.

„Some people feel the rain, others just get wet“. – Bob Dylan

Zavaravajte prolaznost nečim lepim. 🙂

Flickr: agehelps

Dodaj komentar