Arhiva za 'Marketing'

Kako poslovni blogovi donose novac?

Nikako. Uglavnom, nikako.

Kada kažem poslovni, mislim na korporativni. Da budem najprecizniji, blog pekare, kompjuterskog servisa, neke online prodaje, uopšte bilo koji blog intregisan sa online biznisom. Osvrćem se na online biznis čije je jezgro offline (Pera valja deset godina knjige i sad ima i online prodaju). Online core biznis (Limundo, WTFjeans, …) ovde nisu za poređenje. To rade profesionalnci koji su rasli na webu, i to ne računam za relevantan uzorak.

Pročitaj ostatak

Prikaz domaćeg billboard advertisinga: AutoPortal.rs i Moto-Berza.com

Hajde da reklamiramo sajt na bilbordima? Zakupimo one ogromne svetleće površine koje privlače pažnju vozača i prolaznika 24h/7/365. Hm… Papreno su skupi… Da li ima efekta? Da li ima smisla reklamirati web sajt ili Internet servis na bilbordu? Šta mogu da očekujem od bilbord kampanje?

Verovatno ste se nekad našli u sličnom dijalogu. Klijenta ili vas je jednostavno interesovalo da li bi billboard advertising trebalo da bude interesantan za vas ukoliko imate neki online proizvod.

toxel.com

Obratio mi se prijatelj (Srđan) čije sajtove verovatno znate ukoliko vas zanima svet automobila i motora. (AutoPortal.rs & Moto-Berza.com). Ispričao mi je njegovo iskustvo sa reklamiranjem sajtova na bilbordima, priča mi se svidela i rekoh da napišem reč-dve :).

Pročitaj ostatak

Facebook & Google AdWords reklamiranje

Imate novi projekat? Proizvodu treba reklama radi veće popularnosti i povećanja profita, veb sajt je sređen, i sledeći korak su online marketinške kampanje.

Prvi problem na koji nailazite je budžet, razume se.

Pošto ste slušali priče o paraleli „uglednih“ domaćih veb sajtova sa odnosom cena i konverzije, odlučili ste da krenete pametnijim putem, sa nekom PPC kampanjom recimo, Facebook i Google AdWords reklamiranjem.

Gore pomenuti načini promocije vašeg proizvoda (neka bude sajt kao primer „proizvoda“) su odlični i efektivni, uz uslov da se vrlo pametno organizuju.

Pročitaj ostatak