< idi nazad

Webit konferencija u Istanbulu

There, I said it.

Prvu ozbiljniju konferenciju u Srbiji sam organizovao 2006. godine u Nišu. Pričali smo o startupima, domaćim firmama koje uspešno posluju na globalnom tržištu, a mislim da je to prva konferencija na kojoj je predstavljen Limundo.

Do danas je dosta konferencija prošlo pored mene. Neke sam organizovao, nekih sam bio deo, a svakako sam se trudio da svim raspoloživim resursima pomognem organizatorima. Upoznao sam fenomenalne ljude i priznajem da se trud i uloženo vreme isplatilo.

U poslednje 2 godine nisam tako redovan gost na konferencijama. Jednostavno imam previše posla, a većinu ljudi koji su učesnici već poznajem, sarađujemo, družimo se i van konferencijskih sala. Posao je posao, a tu jednostavno skoro da nema više ničeg novog za mene.

Firma je porasla i potrebna su nam nova tržišta za ono čime se bavimo ili čime tek planiramo da se bavimo.

Webit Congress 2013

Webit pratim već par godina, Plamena sam upoznao još prve godine u Beogradu, a igrom slučaja sam već imao nekoliko saradnika iz Turske, pa mi je Istanbul došao kao poručen. Prošle godine sam preskočio, ali ove godine definitivno planiram da idem.

Konferencija barata impresivnim podacima, od broja i kvaliteta predavača kojih je oko 200 ove godine, do broja posetilaca, broja konferencija (da, ima ih 11 ove godine), prostora, organizacije. Na ovakvoj konferenciji zaista imate priliku da upoznate nove ljude, otvorite svoje vidike i evoluirate u poslovnom, a i svakom drugom smislu, jer učite nešto novo.

Webit Congress 2013

Kompletan program je podeljen na „krupan biznis“ i deo namenjen preduzetnicima, pa možete da birate, bilo prema afinitetima ili mogućnostima, a postoje i besplatni programi.

Ako i preskočimo zvanični deo i predavanja svakako moramo da pomenemo i networking, jer se tome poklanja posebna pažnja, pa možete da vidite da postoji nekoliko „paketa“ i zvaničnih mesta za minglovanje.

Nije loše obići i izložbeni/sajamski deo ovog događaja, ima par interesantnih brendova.

Troškovi odlaska na ovu konferenciju su sasvim prihvatljivi ako uzmemo u obzir o kakvom događaju se radi, a svakako je tu i deo za medije i blogere, pa možete i tako da dobijete akreditaciju. Povratna karta avionom je oko 100€, smeštaj možete naći već od 70€ za noć. Taksi i javni prevoz su veoma jeftini.

Istanbul je prelep grad sa bogatom istorijom i kulturom, pa nije loše da kombinujete posao i zadovoljstvo i obiđete makar najpoznatije turističke atrakcije dok ste tamo.

Webit se održava u Istanbulu od 6-7. novembra u Halic Congress Centeru.

Dodaj komentar

Komentari (1)

  1. zvezdana subota - 10/09/2016 Odgovori

    Vidim da je bilo baš lepo. Sve pohvale organizatorima 🙂

Dodaj komentar