Arhiva za 'Motivacija'

Za optimizaciju životnih ciljeva

Znate li zašto ljudi vole da čitaju motivacione poruke? Onog trenutka kada se sretnemo sa tako okrepljujuće pozitivnim pogledom na život, duboko u nama pokrene se bura potisnute energije. Motivacione poruke nas obmanjuju na sasvim nevin način. One ne lažu, samo prikrivaju jedan deo istine. A to je da uprkos tome što je gotovo sve moguće, svaki uspeh iziskuje i mnogo, mnogo truda.

Nije neophodno da poželite da postanete milioner. Pokušajte da potpuno čisto volite sve ljude oko sebe makar na jedan dan. A onda uključite televizor i promenite bar tri kanala. Sasvim dovoljno kanala za odustajanje od uzvišene misije.

Univerzalni zakon inercije

Nema u tome ničega čudnog. Uvek je mnogo više razloga da nešto ne uradimo, nego da to uradimo. Kao što kaže Prvi Njutnov zakon:

Svako telo koje miruje teži da ostane u stanju mirovanja i svako telo koje se kreće teži da nastavi da se kreće istom brzinom i u istom smeru ukoliko na njega ne deluje neka sila koja ga prinudi da promeni stanje mirovanja tj. jednolikog pravolinijskog kretanja.

Isto tako, bilo je mnogo verovatnije da se nikada ne rodimo. Pa ipak, rođeni smo. Iz ugla verovatnoće i kombinatorike, to što smo živi jeste čudo. Ali, u životu se takva čuda ne događaju.

Pročitaj ostatak