Arhiva za 'web promocija'

Venčanice i portali: Šanse niša sajtova protiv velikih veb portala

Ukoliko se osvrnemo na stanje regionalne veb scene pre nekoliko godina, a zatim analiziramo trenutnu situaciju, lako ćemo uočiti nekoliko bitnih promena. Dolaze novi formati reklama, tehnička rešenja, raspodela budžeta je drugačija, kao i vreme/interesovanje prosečnog korisnika Interneta. S tim u vezi, prilagođavaju se i veliki i mali, a kolega Aleksandar Obradović mi je prosledio neka njegova razmišljanja na tu temu.

Pročitaj ostatak

Imate prijatelje

MTEL

Imate prijatelje

Ma koliko vas ovo podseća na besramno reklamiranje sponzora, to nije slučaj.

U poslednjih godinu dana je zaista bilo previše okupljanja i druženja, svakakvih UPova i konferencija, da smo svi po malo prezasićeni.

Zašto sam ovo okupljanje video kao drugačije, to iskreno ne znam, ali mi je svakako drago što sam bio deo ekipe na #TweetUpBL koji je održan ovog vikenda u Banja Luci.

Fotka koju sam napravio u centru grada zaista oslikava u potpunosti osećaj koji je bio prisutan u svakom trenutku.

Povod okupljanja je promocija servisa Snajper.ba koji je krenuo sa radom, a pozdravni govor je održao evanđelista Twittera, dr Zoran Torbica, u kafanici Lav.

Naš domaćin, Dragan Močević, se lavovski borio da nam boravak u Banja Luci bude „na nivou“, pa ništa nije izostalo: doručak „Kod Muje“, famozni Banjalučki clubbing, kafanica, a količinu pozitivne energije ste mogli da vidite i u tweetovima u 5 ili 6 ujutru, kada smo se vraćali iz grada.

Još jednom bih se zahvalio svima koji su bili deo ekipe, na bilo koji način, i verujem da su ovakva okupljanja potrebna, pre svega kao preventiva ludilu koje nas svakodnevno okružuje i cool način na se „resetujete“, napunite baterije i krenete u nove pobede 🙂

#thumbsUP i #win su moji heš tagovi, a vi slobodno dodajte svoje 😉

Pročitaj ostatak

Još 5 dana za prijavu sajtova – web fest .ME takmičenje

webfest

Zbog velikog interesovanja za učešće u Web Fest .ME 2011 takmičenju, prijavljivanje Web sajtova/projekata biće produženo još pet dana. Prijave za takmičenje će trajati do 15. oktobra 2011. a glasanje za Grand Prix počeće 20. oktobra i trajaće do 10. novembra 2011. Prijave i glasanje vrše se na sajtovima www.webfest.me i www.nadlanu.com.

Pročitaj ostatak

Pamet u glavu, šifre u Tefter App!

Jedan od retkih domaćih proizvoda sa tako dobro urađenom početnom reklamom (tizer). Tih dana širio se buzz o 20after20 kampanji. Priznajem da nisam odmah mogao ni da naslutim o čemu se zapravo radi, a tajnovitost je očigledno dobro zagrejala znatiželju web scene u Srbiji (a verujem i šire).

I pojavio se Tefter Applogin managment system, iliti na srpskom sistem za upravljanje pristupnim podacima. Kul stvar.

Već nekoliko godina pratim nastanak i razvoj raznih web projekata na domaćoj sceni. Kao mnoge do sada i Tefter „muči“ boljka svakojakih komentara zajednice.

Kako god, neka pitanje se sasvim prirodno nameću i razumljivo je što komjuniti traži sigurne i uverljive odgovore, npr:

  • Zašto koristiti baš Tefter App a ne neko drugo rešenje?
  • Da li je garantovana sigurnost podataka?
  • Ima li upotrebnu vrednost i šta korisno donosi Tefter App?
Pročitaj ostatak

Vedra strana Srbije – 365lepihdana.rs

365-lepih-dana-rs-Informaciju o dotičnom projektu prvi put sam video, čini mi se, na statusu čika Miloja.

Malo opisa, dobar dizajn, najavljuje se početak, hm… Kopka i zagolicava. Nestrpljenje.

Uhvatio sam misli, čak i kad nisam pored „multimedijalne kutije“, kako maštare i bistre o tome šta bi to moglo da se krije iza ovog projekata.

Ispostavilo se da su nagađanja bila uspešna, a pride sam čak vrlo prijatno iznenađen realizacijom sajta 365lepihdana.rs

Pročitaj ostatak

Milion ljudi oko jedne ideje – Burek.com

burek-com

Razmišljao sam (izgleda predugo) kako da objavim vest (sada verovatno to i nije) da je portal Burek.com dobio milionitog registrovanog člana.

Kako je Ivan više puta govorio o konceptu Bureka, što na televizijama, konferencijama, itd., neću se previše zadržavati na tome „šta je Burek.com„.

Topla preporukanajsvežiji intervju za „Trojka“ magazin.

Ono što svima nama upada u oči jesu brojke 1.000.000 (milion) registrovanih članova, 9.000.000 (devet miliona) komentara, 500.000 tema na forumu.

Da li su to verni prikazi? Koja je magična formula uspeha? Na kraju krajeva, može li se živeti od Interneta i „neke tamo zajednice“? Jesu li to masoni/strani plaćenici?

Pročitaj ostatak

4posao.com – Ideje i saveti za pronalaženje posla

Počeo bih prikaz projekta citatom:

Svi znamo kakva je situacija u našoj zemlji što se tiče privrede i radnih mesta, ali to ne znači da je jedino rešenje da se svi kolektivno predamo i posustanemo, već naprotiv. Svako od nas mora krenuti još jače i još upornije kako bi izgradio i usavršio sebe!

Preneo sam deo prvog posta sa bloga Saveti i ideje za posao4posao.com, ilustraciju ideje vodilje pri pokretanju pomenutog projekta. Sećate se poplave sajtova za zasposlenje? Svi ti sajtovi nude pregršt oglasa, poslodavci se utrkuju sa najboljim pozicijama kako bi ih primetili što stručniji ljudi, željni posla.

Pročitaj ostatak

Prikaz domaćeg billboard advertisinga: AutoPortal.rs i Moto-Berza.com

Hajde da reklamiramo sajt na bilbordima? Zakupimo one ogromne svetleće površine koje privlače pažnju vozača i prolaznika 24h/7/365. Hm… Papreno su skupi… Da li ima efekta? Da li ima smisla reklamirati web sajt ili Internet servis na bilbordu? Šta mogu da očekujem od bilbord kampanje?

Verovatno ste se nekad našli u sličnom dijalogu. Klijenta ili vas je jednostavno interesovalo da li bi billboard advertising trebalo da bude interesantan za vas ukoliko imate neki online proizvod.

toxel.com

Obratio mi se prijatelj (Srđan) čije sajtove verovatno znate ukoliko vas zanima svet automobila i motora. (AutoPortal.rs & Moto-Berza.com). Ispričao mi je njegovo iskustvo sa reklamiranjem sajtova na bilbordima, priča mi se svidela i rekoh da napišem reč-dve :).

Pročitaj ostatak

Blic online prodavnica – NonStopShop.rs

NonStopShop.rsNonStopShop.rs je trenutno jedina Internet prodavnica pokrenuta od strane nekog online medija. Postoje slučajevi gde je moguća kupovine knjige ili muzičkih diskova preko medijskog sajta, ali ovde se radi o raznovrsnoj robi, tzv „online marketu“.*

Blic je danas objavio da je puštena „u rad“ Internet prodavnica NonStopShop.rs. Pretpostavljam da se svi sećamo ekskluzivne najave na eTrgovini. U pitanju je, koliko mogu primetiti, još jedna web lokacija koja vam omogućava da brzo i lako dođete do tražene/željene robe.

Pročitaj ostatak

IT OpenDays 2010 – IT šansa srednjoškolcima

U prostorijama Računarskog fakulteta u Beogradu, od 14 – 17. maja, biće održan prvi „IT OpenDays 2010“. Šansa i prilika srednjoškolcima četvorogodišnjih škola sa teritorije Republike Srbije da, kroz aktivna predavanja i iskustva stručnjaka, zagrizu veliki IT kolač.

Pročitaj ostatak