< idi nazad

Blic online prodavnica – NonStopShop.rs

NonStopShop.rsNonStopShop.rs je trenutno jedina Internet prodavnica pokrenuta od strane nekog online medija. Postoje slučajevi gde je moguća kupovine knjige ili muzičkih diskova preko medijskog sajta, ali ovde se radi o raznovrsnoj robi, tzv „online marketu“.*

Blic je danas objavio da je puštena „u rad“ Internet prodavnica NonStopShop.rs. Pretpostavljam da se svi sećamo ekskluzivne najave na eTrgovini. U pitanju je, koliko mogu primetiti, još jedna web lokacija koja vam omogućava da brzo i lako dođete do tražene/željene robe.

Prodavnica posluje u sastavu kompanije Ringier doo, i ono što je čini „eye catchy“ za obične korisnike (net surfere) jeste radno vreme 24h/7, i primamljiva minimalna cena dostave 154 dinara (za robu do dva kilograma).

Prvi utisci

Razmišljam baš šta bih napisao o samom dizajnu sajta. Možda je dovoljno reći da je OK – pregledan, „obojen“ taman koliko treba, ali u nekim trenucima odaje utisak praznine.

Kapiram da ciljaju na potrošačku publiku, široke narodne mase. U tom slučaju, dugme za robu na akciji će morati da bude malo vidljivije (upadljivije da kažem). Slajder je ok, s tim da bi trebalo ubaciti još neki proizvod. Kad smo već kod običnih ljudi i prozivoda, možda je trebalo krenuti sa još atraktivnijim ponudama? Sugestije su iz najboljih namera, upravo iz razloga jer Blic.rs ima zavidnu posećenost, samim tim, biće interesantno posmatrati tok konverzije posetilaca.

Proizvodi se plaćaju uplatnicom na šalteru banke ili pošte, e-bankingom, platnom karticom (online plaćanje) ili pouzećem, a zanimljivo je da se dostava ne vrši na teritoriji Kosova.

Registracija je zaista brza, bez zbunjujućih formi i velikih zahteva, što bi se reklo – registruješ se za minut -.

Najviše u ponudi ima tehničke robe (PC opreme), a NonStopShopu pokriva još i :  Sport i rekreaciju, Lepotu i zdravlje, robu za Kuću i baštu, Mašine i alate, Hobi i zabavu.

Meni se dopao USB grejač za kafu, i planiram ga pazariti. Nekako mi zapao za oko, i čini mi se korisnim :).

U svakom slučaju ovo je pozitivan momenat za domaću web scenu i online tržište u Srbiji. Pretpostavljam da će posetioci u Blicu videti sigurnost, ali da bi se pazarilo mora se više ponuditi, sa naglaskom na više akcijskih ponuda.

PS. Primetio sam bug u sortiranju proizvoda po rastućoj ceni. CMS sortira po rastućem redosledu samo proizvode u jednom redu, dok od sledećeg reda sortiranje ide opet ponovo iz početka, umesto da se nastavlja.

__
* Ispravite me ako grešim.

Dodaj komentar

Komentari (1)

  1. Vukašin četvrtak - 29/04/2010 Odgovori

    Ja sam prijatno iznenadjen koliko ovo pristojno izgleda, vidis verovatno me ovo inspirise da nabacim post o dizajnu sajtica…

Dodaj komentar