< idi nazad

East Weekend Fest – Zanimljiv (non) IT skup u Boru

Predavači: Branislav Lečić, Ljubomir Živkov, Bobby Voicu, Marčelo, Dragana Đermanović, Gordana Čomić, Otac Milenko Bajić, Ivana Banfić …

Ako dodam da je sve to najavljeno još iha-ha, pre sigurno 8-9 meseci od zvaničnog početka konferencije – mora da bude zanimljivo 🙂 (čitaj: predavači sa potvrđenim učešćem)

Drug Joca me podseti pre neki dan na EWF, i bez razmišljanja se prijavih. Sudeći po dobro obavljenom poslu u pred-konferencijskom periodu, organizatori imaju ozbiljne namere da East Weekend Fest postane tradicija.

EWF (East Weekend Fest) je, regionalni radno-prijateljski susret Internet korisnika koji imaju svoje web sajtove/blogove, kao i korisnika Twittera i FaceBooka, kažu organizatori, i biće održan u Boru, 7-8.05.2011. godine.

Sećam se priče u vezi sa BlogOpen-om, da li će se zadržati u nekom gradu ili će koegzistirati poput lutajućeg cirkusa. Ako se dobro sećam, bilo je i priča da će se opet vratiti u Bor ili možda ostati tamo. Bilo kako bilo, još i tada sam pomislio da Bor, „najblogerskiji“ grad u Srbiji,  treba da ima neki vid stalnog godišnjeg okupljanja domaće Internet zajednice (u najširem smislu reči).

Kongresni turizam biva sve popularniji kao oblik turizma u Srbiji. Čist primer, iako imam relativno blisku rodbinu u Boru i dosta prijatelja, ko zna kad bih se setio da odem, da nije EWF-a. Pritom smo drug i ja namerno uzeli smeštaj u Brestovačkoj banji, kako bismo što je više moguće upoznali Bor i okolinu tih dana.

Elem, konferencija, kao što i sami možete videti u programu i spisku predavača, okuplja različite ljude. Da, svi su ljudi različiti, normlano, ali navikli smo da predavače na konferencijama/seminarima vezuje sličnost u pogledu njihovih zanimanja/interesovanja.

Rekao bih da sve predavače na EWF vezuje intrigantnost, posebnost, jedinstvenost i uspešnost u poslu kojim se bave. Evo, dok pišem ovo, zamišljam kako ću jednog trenutka slušati Marčela, zatim Gordanu Čomić nakon toga Oca Milenka pa NikiBGD +16 … Biće zanimljivo 🙂

Verujem da će uskoro krenuti da se više priča o događaju na društvenim medijima, a do tada zvaničnu FB stranu i TW nalog.

Pozdrav i vidimo se u Boru 🙂

Dodaj komentar