< idi nazad

Sadržaj, sadržaj

copywritingOdmah pošto se konektujemo na globalnu mrežu, počinjemo potragu za sadržajem. WWW bi bez sadržaja bio gotovo besmislen. Razmišljao sam na temu, kako sve više živimo i radimo u oblacima, i da su web 2.0 servisi sada kao dobar dan . Da ne bih mnogo širio, ponavljajući fraze o kontentu koje čak i vrapci znaju, navešću rečenicu u kojoj je sveobuhvatno reče ono o čemu želim pisati danas – o svežem sadržaju na domaćem webu.

Gotovo sve što zamislite da bi bilo dobro kao funkcija ili feature, verovatno već postoji na Internetu, samo ga treba pronaći.

Goran Aničić, personalmag.rs/blog

Mnogi se trude oko sadržaja, i onoga ko štedi na sadržaju i najmanje pridaje važnost istom, progutaće konkurencija za jednu noć! Nedavno je Nebojša skrenuo pažnju o aktuelnoj temi monetizovanja sadržaja na domaćem webu, kao i uopšte ostarivanja prihoda od online poslovanja. U vezi sa tim, skrenuo bih pažnju da dva sveža domaća projekta.

Fabrikovanje kvalitetnih IT članaka

itfabrikaDragan Stefanov pokrenuo je lokaciju IT fabrika koja okuplja ikusne i mlade domaće blogere. Za sada, pored vlasnika, ekipu  autora članaka čine Aleksandar Urošević, Nikola Bulj i mladi ali više nego kvalitetan blogger Branko Pajić. Tematika bloga je donekle sažeta u samom naslovu Naravno celu priču pokreće WordPress platforma, odlično skockanog dizajna, bez napadnih elemenata – sve je na mestu, bez greške.

Takođe primećujem izuzetno kvalitetno napisane članke (prored, grafički elementi, formatiran tekst, linkovi, podnaslovi…) zaista je uživanje čitati. Ono zbog čega zaista želim pohvaliti vlasnika i idejnog tvorca IT fabrike jeste ulaganje i profesionalni odnos sa autorima tekstova.

Poruka svim vlasnicima sajtova – verujte i ulažite u copywritere.

Domaćin na vašoj web strani

wwwDomacinNedavno, pretražujući sveže postovane linkove na Facebooku, videh kako Dragan upućuje na lokaciju wwwDomaćin.com . Rekao bih nešto potpuno novo na srpskom (a moguće i na ex-yu webu). Tik po učitavanju stranice u donjem levom uglu, dočeka vas prijatan ženski glas i stas, poželevši vam dobrodošlicu. Reč je dakle o zanimljivoj implementaciji video/flash objekta prilično dobrog kvaliteta, koji ne ugrožava brzinu otvaranja stranice.

Kategorično odbacivanje i nipodaštavanje ovakve usluge je, po mom mišljenju, zaista neozbiljno. Konkretno način i primer koji nam se nudi na adresi wwwDomaćin.com je možda donekle trapavo prikazan, ali sam koncept i ideja može biti prilično dobro iskorišćena. Ime i domen samog servisa je očajno. Na stranu trud, i pohvale za ideju, i realizaciju primera, ali… Prosto ne mogu da shvatim kako se dotični vlasnici sajta nisu posavetovali sa nekim pri odabiru imena.

WWW bez tačke, i kao deo imena, zaista je loše rešenje, i vrlo vrlo teško se pamti, i ispravno ukucava u adress bar.

Sajt radi uz mnogo strana u pripremi, što takođe smatram kao neozbiljnost pri lansiranju servisa u javnost. Potenicarnje klišea „dobro došli“ je nepotrebno komentarisati. Moglo je to malo kreativnije.

U svakom slučaju, projekat je svež, pa verujem da će nedostaci biti ispravljeni.

Dodaj komentar