Arhiva za septembar, 2009

Entex biodekoracija – pozitivan primer online prisustva

entex-biodekoracijaMoram priznati da mi je vrlo drago što sam imao prilike upoznati ljude, da kažem „obične ljude“ iz offline sveta bez velikog Internet obrazovanja, koji razmišljaju vrlo napredno odnosno da polažu nadu i interesovanje za online prisustvo poslovanja.

Još uvek su u procesu edukacije tj. još uvek se upoznaju svim prednostima i korisnim alatima online promocije.

Pročitaj ostatak

Komsije u oblacima – Microblogging stigao i kod nas

Red je bio da se i Twitter odomaći, je l’?

Tehnologija i trendovi uopšte gledano, ne trpe „tromost u prilagođavanju“. Slično je i sa marketingom, poslovnom ekonomijom, pa i sa razvojem web rešenja.

Vid komunikacije se u poslednjih 100. godina vrlo brzo menja, gde od početka ’90ih primećujemo rapidan razvitak brze (dvosmerne) komunikacije. Usavršavanje komunikacijskih kanala je u tesnoj vezi sa ljudskom psihom i priordnim (društvenim) sklonostima čoveka. Mislim, da usled te težnje dolazi i do nastanka svih trendova i IN servisa.

Back to topic 😉

Komsije.com – Prva microblogging zajednica u Srbiji

Baš mi je čudno dok pišem ovo prva, kao da ne mogu da verujem da do sada nije nikao sličan lokalizovani servis u Srbiji nalik Twitteru. Da, u regionu su se već potrudili, te relativno skoro postoje Prati.ba i Pratime.com mikrobloging zajednice.

Komšije su vrlo slične Twitteru.

Pročitaj ostatak

#BlogOpen09, lično

Prošlo je četiri dana kako je završen BlogOpen. Iskren da budem, želeo sam da se propisno „očitavim“ i sumiram utiske. U međuvremenu još jednom sam se uverio u ekspeditivnost i ažurnost ekipe ITDogadjaja, koja je, verujem, zadivila mnoge blogere.

Imao sam priliku da budem deo organizacionog tima ovogodišnjeg regionalnog skupa blogera koji je organizovan u sklopu Internet festivala „E TVRDJAVA„. U ovom postu ću sumiriti neke moje utiske, zapažanja o ponašanju ljudi, i trudiću se da iznesem što konstruktinije predloge i kritike.

Pročitaj ostatak