< idi nazad

Ekološka akcija „Green point“ u okviru biZbuZZ-a

Green Point reciklaža

U savremenom poslovanju širom sveta, pridaje se veliki značaj zaštiti životne sredine i društvenoj odgovornosti kao i procesu održivog razvoja. S obzirom da je IT otpad najbrže rastući otpad na svetu i da je tehnološki napredak uzeo maha, svi koji žele imati pozitivnog uticaja na okruženje, moraju na vreme razmišljati o neophodnosti reciklaže stare IT opreme.

Zato je ove godine, u okviru biZbuZZ-a akcenat na korporativnoj odgovornosti i „zelenom“ ponašanju. U saradnji sa kompanijom Božić i sinovi i njihovim BIS IT reciklažnim centrim, poslednjeg dana seminara, 31. oktobra, biće održana ekološka akcija  „Green point“ i predavanje na temu reciklaže IT opreme u Srbiji.

Green Point InterviewTokom „Green point“ akcije, svi učesnici i posetioci biZbuZZ-a će moći da recikliraju svoju staru IT opremu, od kablova, punjača i baterija, preko mobilnih i fiksnih telefona pa do celih računarskih konfiguracija. Za uzvrat, pripremili smo adekvatne poklone.

Prepoznajući probleme i izazove modernog poslovanja, na predavanju BIS IT reciklažnog centra upoznaćete se sa mogućnostima jednostavnog, brzog i legalnog zbrinjavanja IT otpada i naučićete na koji način „zeleno“ ponašanje pomaže u postizanju tržišnog uspeha nekima od domaćih i stranih kompanija. Takodje, biće predstavljen i jedinstven program Community MAR kompanije Microsoft, koji se u saradnji sa BIS IT reciklažnim centrom od nedavno realizuje i u Srbiji.

Dodaj komentar

Komentari (3)

  1. […] podsećam na Green Point akciju uokviru ovogodišnjeg Biz Buzza […]

  2. Spartak subota - 27/09/2008 Odgovori

    S radoscu se pridruzujem akciji 😉
    vidimo se tamo

  3. […] Idejni tvorci projekta, NVO  “Big Think Team”, jednu od svojih maratonskih ekoloških akcija. Probna, ali veoma uspešna akcija bila je u Leskovcu, kada je sakupljeno 3 tone e-otpada. BiS reciklažni centar je neizostavan partner i prijatelj ovakvih dešavanja, sećamo se našeg druženja sa prošlogodišnjeg biZbuZZa. […]

Dodaj komentar