< idi nazad

Stizu nam lepse vesti | Naslovi, RTS, Vesti..

Letnje vrućine nisu sprečile vredne programere da rade svoj posao. Rezulat je očigledan, vredan pohvale, sugestija i kritika. Poslednjih nedelja najpopularniji agregator vesti i jedan portal medijske kuće lansirali su nove verzije svojih web portala, dok je jos jedan agregator vesti ponudio zanimljive inovacije u pogledu advertajzinga.

Da krenemo redom…

Naslovi.net - redizajn

Naslovi.net , najiskusniji domaći agregator vesti, osvežio je svoj portal novim, modernim dizajnom. Na prvi pogled, poboljšana je funkcionalnost odnosno olakšana je navigacija sajtom, pritom koncepcija vesti nije narušena što je za pohvalu. Portalom sada preovladava plava boja, a za nju se kaže da smiruje i opušta, da li je to znao i Miloš Mileusnić, ne znamo 🙂 Samo napred, i želim puno uspeha.

Vesti.rs - Widget dodaci za sajt Sto se tiče novijeg agregatora vesti, Vesti.rs, primećujete da razlike u dizajnu nema. Povod za ovaj post bio je još jedan novi servis koji je pored, skoro integrisanih blogova, na raspolaganju. U pitanju su iframe odnosno widget dodaci za Vas sajt. U jednu ruku servis predstavlja idealanu dopunu npr. tematskim sajtovima, blogovima itd. pošto su widgeti maksimalno fleksibilni što je za najveću pohvalu. Pored nekoliko stilova možete izabrati vesti iz kategorije koja je srodna temi vašeg sajta. Iako je portal relativno svež, od vlasnika sajta saznajemo da posećenost izuzetno fino raste što je svakako rezultat dobrog SEO-a .

RTS.rs - redizajn Sajt javnog medijskog servisa Srbije, Rts.rs je takođe redizajniran, ali od svih navedenih možemo slobodno reći da je ovo najradikalniji redizajn. Koncepcija sajta je skroz drugačija ukoliko bismo je poredili sa prošlom verzijom. Primetna je želja dizajnera za modernim dizajnom, koja je manje-više uspešna, ali priča se blogosferom da sajt ima par sigurnosnih propusta, što svakako treba „pokrpiti“ u najkraćem roku. U svakom slučaju, sajt još uvek ne koristi 100% svojih mogućnostim. Pozitivna je promena dizajna i težnja ka web 2.0 standardima, ali kao jedan od nedostataka je live streaming, evo pogledajte objašnjenje

I na kraju, kako sumirati, pa lepo, biće lepih vesti, u svakom slučaju lepših nego pre 😉

Dodaj komentar