< idi nazad

TmaxSoft – nova vodeća softver kompanija!

tmax_logoDa li ste čuli za TmaxSoft? Verovatno niste, nisam ni ja sve do skora. Radi se o Južno Korejskoj kompaniji koja postoji još od davne 1997. godine. O samoj kompaniji i njihovim proizvodima se ne zna mnogo, ali je u Aprilu ove godine, predstavila svoj, po mnogo čemu jedinstven operativni sistem. Radi se o revolucionarnom operativnom sistemu pod nazivom Tmax Window. Naime ovaj operativni sistem je 100% kompatibilan sa Microsoft Windows operativnim sistemima, kao i sa 99% aplikacija koje rade pod Linux operativnim sistemom. Što znači na istom operativnom sistemu možete koristiti Linux rešenja, a ujedno možete koristiti i aplikacije koje rade pod Windows operativnim sistemom. Ova kompanija će sigurno pomiriti mnoge Windows i Linux korisnike svojim izvanrednim proizvodom. Nažalost nema puno informacija o ovom operativnom sistemu. Pokušao sam da dođem, radi testiranja, do trial verzije ovog operativnog sistema, ali nažalost tako nešto izgleda da ne postoji. Ako je verovati postojećim screenshot-ovima, ovaj operativni sistem po izgledu interfejsa izgleda kao Windows XP.

Tmax Window

Trenutno nije poznato kada će ovaj operativni sistem biti zvanično pušten u prodaju niti da li postoji Engleski interfejs istog. Prema dostupnim slikama ovog operativnog sistema, ceo interfejs je na Korejskom jeziku. Takođe u sklopu ovog operativnog sistema ide i Tmax Office kancelarijski paket (koji se sastoji od ProWord, ProCel, ProPoint i ProMail programa).

tmaxwindow_slika1

Tmax Window

Tmax Office

Tmax Office

TmaxSoft kompanija

Osnivač i direktor ove kompanije je Daeyeon Park, koji je inače po profesiji profesor. Ova kompanija zaključno sa 2007. godinom, ima prihod od 85.2 milijardi dolara. Ono što je važno da napomenem jeste i to da pored Tmax Window i Tmax Office, ova kompanija ima u ponudi još puno proizvoda i usluga. Neki od značajnijih proizvoda su i Tmax Scoutor (browser), Tmax ProStudio (C/C++ IDE), Tmas – TP-Monitor Middleware conforming X/Open DTP kao i mnogo drugih proizvoda i usluga. Sudeći po njihovim uspesima u oblasti softvera i programiranja, vrlo je verovatno da će ova kompanija biti u budućnosti jedna od vodećih i cenjenih softverskih kuća.

Autor teksta je redovan pisac na blogu www.stefanjocic.com .

Dodaj komentar

Komentari (5)

  1. Berislav Lopac sreda - 26/08/2009 Odgovori

    Teško da je prihod u bilijunima; engleski „billion“ se kod nas prevodi s „milijarda“ (http://en.wikipedia.org/wiki/Long_and_short_scales).

  2. Miloš Bošković sreda - 26/08/2009 Odgovori

    Isto to sam i ja hteo da primetim… 🙂

  3. Stefan Jocić sreda - 26/08/2009 Odgovori

    Izvinjavam se, moja greska! Hvala na prijavi…

  4. sasas utorak - 22/09/2009 Odgovori

    1 South Korean won = 0.000831 U.S. dollars

    Dakle, ako je verovati vikipediji, ukupna zarada je u stvari 70,8 miliona dolara. I nije nešto za „novu vodeću softver kompaniju!“ – sa sve uzvičnikom 🙂

  5. Marko subota - 26/09/2009 Odgovori

    Još jedan Lindows. Pretpostavljam da je u pitanju Linux sa možda malo proširenim wine.
    U svakom slučaju videćemo.

Dodaj komentar