< idi nazad

Story.rs – Korak ispred

Okolnosti su se poklopile, te sam opet u punoj formi pisanja. Još u vreme kada sam jedino letargiju osećao u vazduhu, besciljno surfovao i non-stop pregledao inbox, videh na Fesju kako Nebojša skreće pažnju na Story.rs . U to vreme je bio “zelen”, još uvek u  BETA fazi.
Tu i tamo nekoliko bagova, under construction stranica, i posmislio sam – blah, nothin’ special.
Posetivši nedavno sajt bio sam izuzetno prijatno iznenadjen. Čime, i zbog čega, pokušaću da objasnim u nastavku teksta.

Back to basics = Success

Uspešne modele treba slediti. Na putu ka kvalitetnom proizvodu ne bi trebalo preskakati korake koji su već sijaset puta isprobani, i za koje se pokazalo da su efektni. To je kao neki rezime uvoda svakog štiva na temu „kako napraviti kvalitetan i posećen web sajt“ . U konkretnom primeru, tvorci lokacije Story.rs, sledili su i uspešno realizovali svaki od školskih saveta.
Odrađen je dobar dizajn sa vidno prisutnim modernim tehnologijama izrade, preglednost, tipografija, navigacija na svom mestu. Prisutno je dosta slika, video materijala, animiranih banera, ali zakucavanja nije bilo, bar ja do sada nisam primetio, a to jako zna da zasmeta.

story_rs

I sve ovo sto nabrojah već postoji na mnogim portalima, ali zašto u tom moru, Story ima potencijal da ispliva na površinu ?

Ozbiljnost i profesionalnost su neke od ključnih reči. Čitava ekipa je ozbiljno posvećena poslu (prvi znak za uspeh). Ne treba zaboraviti da iza svega stoji izdavačka kuća Adria Media, što je velika potpora i resurs kvalitetnog sadržaja i kadra. Kada sve to spojite sa doslednom posvećenošću za prisustvo na webu, dobijete odličan start.

Odskočna daska nad konkurencijom je definitivno neka inovacija (kreativnost) koja će vas odgurnuti korak ispred, kao što je u ovom slučaju VIP blog na Story.rs portalu.

Ne kažem da neko stručno lice ne bi dobro obavljalo posao blogera, ali s obzirom na to o kakvoj publici i publicitetu se radi, blog koji vode poznate ličnosti je odlična ideja!

I još jedna stvar kod VIP blogova na dotičnom portalu. Ovim će se, ne samo povećati pažnja tj. skrenuti traffic, već sam mišljenja da će se, na neki način, podići svest o blogovanju i blogginu uopšte.
Ovo je sjajan način da se slabije upućenima ukaže na neke od koristi i lepota blogosfere, i na taj način populariše cela priča oko blogovanja.

Za kraj, preporučujem novi Strongmanov blog post iz VIP sekcije In your face(book)

Dodaj komentar

Komentari (1)

  1. Marko subota - 27/06/2009 Odgovori

    Novi interfejs sajta su radili ljudi iz Implementeka.

Dodaj komentar