< idi nazad

Kako treba blogovati i postati čitan : MilosBlog.com

Kada sam razmišljao o čemu bih mogao pisati, setio sam se teme koju odavno želim da realizujem.
Naime, tematika ovog bloga i jeste tesno vezana za širenje (dobrog i lošeg) o Internet biznisu, marketingu, start-up projektima, kao i uspešnim ljudima. Već duže vreme planiram priču o blogu, tačnije blogeru, koji je, praktično iz senke, radom, strpljenjem, i znanjem, pokazao koji su faktori uspeha i čujnosti na domaćoj blogosferi.

Lokacija www.MilosBlog.com – blog Miloša Petrovića .

Miloš PetrovićOn je studnet na master studijama FONa . Diplomirao je na Informacionim sistemima i Tehnologijama, i više od 5 godina je aktivan na webu. Od juna 2008. zaposlen je u kompaniji Trident Media Group na održavanju portala NaDlanu.com i MySerbia.net . Krajem 2007. godine ozbiljnije se posvećuje blogosferi.

Kada je Miloš počinjao, blogovanje o stručnim, tech temama, bilo je slabije prisutno tj. popularno u Srbiji (u odnosu na opuštenu, chill tematiku). Nekoliko blogera činilo je „šlag“ naše blogosfere, i osim nemerljivog uticaja i značaja za budućnost domaćeg weba, čini se da su istovremeno (nesvesno) stvarali neki zid, tačnije prepreku „zelenim“ blogerima koji su isto želeli da pokažu svoju umešnost i postanu čitani. U to vreme sam dostao eksperimentisao sa Google AdSense reklamama, i u međuvremenu mi je, razgledajući svakodnevno domaću blogosferu, zapao za oko milosblog.com .
Pomislih :“Još jedan pokušaj, baš me zanima koliko će opstati…“

I nema tu mnogo filozofije! Svratio sam još koji put i video kako se interesantne i korisne teme nižu jedna za drugom. Bez preterivanja, bez suvišnih postova i bilo kakvih elemenata koji odvraćaju posetioca.
Posle prvih interesantih unosa odlučih da počnem da pratim blog putem RSSa.

Postovi iz oblasti informacionih tehnologija, Internet marketinga, i Joomla! sistema bivali su sve češći i što je najvažnije vredni čitanja. Nije bilo promašaja u odabiru teme i načinu pisanja.

Blog unosi koje preporučujem :

13.2.2009. Kompjuterska bibloteka je u download sekciji elektronskih knjiga objavila Miloševo uputstvo o Joomla! 1.5 sistemu.

21.3.2009. Miloš je izabran za jednog od blogera koji će testirati (plug and surf) Telenor Internet.

Nazvao bih slučaj Miloševog bloga školskim primerom kako strpljenje, rad, pokazuju i dokazuju kvalitet i vrednost. Ako do sada još uvek niste čuli za www.milosblog.com , imate toplu preporuku da nećete uzalud potrošiti ni minut vremena na čitanje tamošnjih unosa.

Milošu želim sreću u blogovanju, i naravno, još mnogo buzzova!

Dodaj komentar

Komentari (4)

 1. Organ Vlasti petak - 03/04/2009 Odgovori

  Cestitke autoru na odlicnom tekstu, kao i Milosu na dosadasnjem uspehu.

 2. Deda petak - 03/04/2009 Odgovori

  Milos zasluzuje veliki buzz jer zaista bloguje vrhunski. ALi je to manje bitno kad se vidi da je on vrhunski covek pre svega i kad od njega moze da se nauci mnogo toga.
  I ja mu zelim svu srecu u daljem blogovanju i radu !!!
  Odlican post…

 3. Miloš petak - 03/04/2009 Odgovori

  Hvala puno na lepim rečima! Trudim se ali nisam očekivao da moj blog nailazi na ovakvo oduševljenje. Još jednom hvala. Potrudiću se da i moji budući tekstovi budu zanimljivi za čitanje.

 4. SSpin ponedeljak - 04/05/2009 Odgovori

  Zahvaljujem na pohvalama, a Milosu,i ostalima se izvinjavam sto kasnim sa feedbackom 🙂

Dodaj komentar