Arhiva za februar, 2010

Hapšenje IT developera u Srbiji

Cilj pisanja je predstavljanje svih raspoloživih činjenica i informacija široj javnosti, zarad utvrđivanja istine i polemisanja postupaka kako državnih organa, tako i medija.

Na zvaničnom sajtu MUP Republike Srbije, 23. februara pojavilo se saopštenje iz koga saznajemo da su dva lica lišena slobode. U pitanju su IT developeri, vlasnici nekoliko sajtova, između ostalog i spornih kladionicar.com i freebetting.net.

Navodi se da postoji osnovana sumnja da su dotična lica „u saizvršilaštvu izvršili krivična dela neovlašćeno organizovanje igara na sreću i pranje novca.

Pročitaj ostatak

Karakteristike b2b i b2c poslovanja u Srbiji

Autor - Izvor fotografije: Newton Free Library
Autor, izvor fotografijeNewton Free Library
U prošlom članku o domaćim kupcima i Internet prodavnicama, videli smo iskustva u poslovanju Kameleon.rs i Tehnomanija.rs web shopova. Sažet zaključak je da tržište odavno postoji, i da se kupci sve više odlučuju da kupuju preko web, ali da se online biznisu maksimlano treba posvetiti, i biti strpljiv.

Današnja tema jeste poslovanje između firmi (razmena usluga, proizvoda, informacija), kao i odnos preduzeća i firme sa krajnjim korisnikom, kupcem. B2b i b2c modeli poslovanja u Srbiji, i šta se u vezi sa ovom sferom trgovačkom delatnošću dešavalo poslednje decenije u Srbiji.

Pročitaj ostatak