< idi nazad

Do It Online – analiza korporativnog korišćenja Internet marketing alata

Od naših prijatelja iz Kolegijuma dolazi nam ekskluzivna super cool analiza rezultata ankete na temu korporativnog korišćenja Interneta.

Kolegijum

Volela bih da sam to ja rekla, ali nisam se prva setila. Pamtim to kao citat koji se pripisuje nekome na LinkedInu: “If you do it online it’s social media. Do it offline and it’s a BBQ or cocktail party or movie night or just plain life in general.”

Cilj bira sredstva

Nedavno istraživanje koje je sproveo studio Kolegijum isključivo putem Interneta, odnosi se na analizu korporativnog korišćenja svih dostupnih marketinških alatki na Netu. Istraživanje je inspirisano potrebama za obuhvatnijom analizom stanja na domaćem vebu, koje je definisano i kroz ciljeve konferencije bizbuzz i može da pomogne boljem razumevanju specifičnosti i mogućnosti Internet prodaje, što je i tema ovogodišnje konferencije.

Po svoj prilici, ceo svet se nalazi u verziji 2.0 kada je reč o komunikaciji sa klijentima i kupcima, zanimljivo je videti gde smo tu mi.

Postupak

  1. Informacija o istraživanju i poziv na uključivanje u anketu distribuirani su putem društvenih medija (FacebookTwitterLinkedIn), pretplatnicima Kolegijumovog Newslettera i putem linka na Kolegijumovom sajtu. Dakle, obuhvatili smo preferentnu grupu, ljude koji su aktivni korisnici Interneta ili makar nekih od dostupnih društvenih servisa, pa rezultate ovog istraživanja treba posmatrati iz te perspektive.
  2. Uzorak je reprezentativan, jer je obuhvatio 770 jedinstvenih odgovora!

Summary

  1. Skoro svi ispitanici (93%) imaju veb-sajt ili rade u kompanijama koje ga imaju.
  2. MySpace ne koristi 90% ispitanika.
  3. Mailing listu ima 60% ispitanika, ali čak 51% ne koristi stručni kopirajting za sadržaj mailing kampanja.
  4. 9% ispitanika ne zna šta je SEO, i isto toliko ga ne koristi.
  5. Samo 3% ispitanika smatra da je Internet potpuno nevažan za komuniciranje brenda, proizvoda ili usluge.
  6. Čak 25% ispitanika nije prepoznalo vrednost PR-a.
  7. U budućnosti najviše možemo očekivati pojačano korišćenje kopirajtinga i korporativnih blogova.

Ako želite da na miru pregledate kompletne rezultate istraživanja, dobićete ih registracijom na ovom linku.

Dodaj komentar

Komentari (1)

  1. […] O postupku prikupljanja odgovora i kratki abstrakt najzanimljivijih saznanja pronađite na blogu bizbuzz konferencije. […]

Dodaj komentar