< idi nazad

Shift – Najveći startup događaj u regiji

StartUp kultura je poslednjih godina, slobodno se može reći, trend u svetu. Već je čuvena rečenica da je sada najbolje vreme za pokretanje spostvenog biznisa.

Shift konferencija (22-24.5, Split, Hrvatska) je upravo jedan od događaja koji povezuje mlade inovatore sa investitorima, ideje i „know-how“, a sve u cilju najefektivnijeg nastupa na tržištu.

Fenomen i hype privatnog preduzetništva već je uveliko prisutan i u našem regionu, šta više, iznedrilo se nekoliko svetskih igrača.

Split, Hrvatska, foto: Cameron Woodworth Split, Hrvatska, foto: Cameron Woodworth

Neki su se opekli, na teži način shvatili šta zapravo nije startup biznis, dok je mnogima to promenilo živote. Online biznis u regionu hrabo izlazi iz senke (neki kažu da je odavno „mejnstrim“) i sve se više priča o poslovanju na vebu kao ozbiljnom biznisu. S tim u vezi, događaji koji okupljaju startup timove i potencijalne investitore sa druge strane jesu vetar u leđa entuzijastima koji imaju ideja na pretek.

SHIFT Conference Split 2013“ ima cilj da u 3 dana okupi, 500 učesnika, 30 predavača i pruži priliku za predstavljanje 32 startupa, i naravno uz sve to prisutne su i nezaobilazne žurke. 🙂

Lista predavača je odlična. Shift svakako nije jedna od konferencije gde je fokus samo na networkingu. Celokupna agenda, uz takmičenje 32 startupa za nagradu od 10000$, čini vrednost Shift konferencije i predstavlja must see lokaciju poslednjih dana maja.

 

Dodaj komentar