< idi nazad

Goglasi – pretraga malih oglasa

Prikaz pretraživača malih oglasa u Srbiji – Goglasi.com

Tržište oglasa je prilično u uzlaznoj putanji. Sajtova te tematike je svakim danom sve više, što ne mora nužno značiti kvalitet, ali detaljnijim pregledanjem svih tih > dot com net in.rs .rs < …  sajtova koji nude neku vrstu oglašavanja, možemo primetiti da, narodski rečeno, tu ima para!

goglasi-pretrazivanje-malih-oglasa-srbija

Ponuda i potražnja postoji od kada je sveta i veka. Potrebe za pronalaženjem i oglašavanjem predmeta tražnje su vešto pribegavale tehnološkoj evoluciji, beležeći konstantan rast.

Danas imamo zaista raznolike vrste oglasa na svakom koraku. Male oglase, specijalizovane oglase, sponzorisane, software, hardware, Google oglase, …

Neke od njih možete pratiti preko RSSa, neki servisi će vam slati redovne ponude na vaš mejl, a za neke vam ostaje jedino rešenje da ih redovno obilazite.

Postoji li kraće rešenje?

Želite nešto da kupite preko malih oglasa? Posetite Goglasi.com adresu, i vrlo je verovatno da će vas struje povoljnih web vetrova odneti na pravo mesto. 🙂

Ovaj vertikalni pretraživač malih oglasa, nalik vast.com lokaciji, trenutno „sakuplja“ oglase sa oko 10-15 vodećih oglasnih sajtova u Srbiji. U bazi, u trenutku pisanja ovog unosa, moguće je pretraživati 162.653 oglasa, što je na prvi pogled dopadljiva brojka.

Od uspeha zavisi budućnost

Trenutno je ovo pretraživač malih oglasa samo na teritoriji Srbije. Razgovarao sam sa jednim od osnivača ovog projekata, i rekao mi je da samo od uspešnosti sajta u Srbiji zavisi njegovo „putovanje u inostranstvo“.

Rano je davati bilo kakve prognoze gledajući statistiku, pošto Goglasi.com postoje tek nekih tridesetak dana. Treba naglasiti podatak da 64.9 % poseta dolazi sa pretraživača, što bi se u sa trendom rasta posete u budućnosti moglo dobro iskoristiti (čitaj: isplatiti).

Međutim, treba biti vrlo obazriv od zasnivanja poslovnog modela isključivo na Google poseti…

Iako je minimalistički dizajn dobro uklopljen, sugerisao bih na zaslepljenost tekstom posle par sekundi pretrage, i nemogućnosti brzog nalaženja (vizuelne percepcije) relevantnih rezultata.

Generalni utisak je dobar, i lično volim servise koji su besplatni, i tako koncipirani da svima mogu poslužiti, bar jednom u životu.  😉

Dodaj komentar