< idi nazad

Trzistesrbije.com i opstinesrbije.com – privreda online

Volim 21. vek, a njegove prednosti polako shvataju i ljudi koji razmišljaju o privredi i ekonomiji Srbije. Baš sam pre neki dan video na jutarnjem programu kratko prezentovanje ovih internet projekata, i odlučih da im dam buzz.

Trziste Srbije i Opstine Srbije

Internet sajt trzistesrbije.com projekat je firme „Soko Security“ iz Beograda i pre svega ima za cilj da na jednoj lokaciji napravi elektronsku bazu podataka svih privrednih subjekata u Srbiji. Time će naravno olakšati medjusobnu komunikaciju i uvid ponude i potražnje.


Ovaj projekat podržalo je Ministarstvo privrede i Privredna komora Srbije. Akcenat je stavljen na biznis klub, gde se preduzeća, zavisno od kategorije, mogu predstaviti na putem internet sajta, takodje svim članovima biznis kluba sleduje i besplatna e-mail adresa.

Vrednost ovog projekta je takodje u tome što plan obuhvata 1.500 zaposlenih lica od toga 150 invalida. Zaista impozantna brojka, i veoma pohvalan potez.

Opstinesrbije.com je drugi projekat, sa naglaskom na ekonomske potencijale, i trebao bi da obezbedi elektronsku bazu podatka 161. optsine, 4.048 mesnih zajednica kao i opstine na KIM.

Oba projekta su za pohvalu, i ogroman posao je pred njima, ali ako se sve bude odvijalo po planu biće ovo jedan od najsvrsishodnijih sajtova što se tiče ekonomije i privrede u Srbiji.

Još puno buzzova želim 😉

Dodaj komentar

Komentari (1)

  1. Nikolic Ljubisav nedelja - 01/02/2009 Odgovori

    Interesuje me izrada biznis plana za dobijanje kredita od Fonda za razvoj za izgradnju tehnickog pregleda. Imam otvoren auto servis, bavim se mehanikom, vulkanizerskim uslugama, reglazom trapa. Iznos kredita koji mi je potreban za izgradnju je 30.000 eura. Zanima me da li Vi mozete da uradite biznis plan i koliko bi to kostalo?
    Unapred zahvalni

Dodaj komentar