Arhiva za septembar, 2010

Orion Telekom – Naš Internet provajder

Orion-Telekom-biZbuZZ-2010Kako godine prolaze sve je više učesnika biZbuZZ konferencije. Proporcionalno tome rastu troškovi, resursi, a i na naše zadovoljstvo sve je veći broj kompanija koji uviđa značaj sponzorskog prisustva.

U konferencijskoj sali treba obezbediti pouzdanu, kvalitetnu i pre svega stabilnu konekciju. Internet dostupnost je jedan od ključnih momenata uspešnosti neke IT konferencije, s toga smo uvek oprezni i maksimalno posvećni tom segmentu organizacije.

Pročitaj ostatak

Ministarka Jasna Matić na TweetUp-u

Radujem se kada imam prilike da pišem o nečemu pozitivnom, pogotovo kada je to „nešto“ u vezi sa napretkom Srbije, za sve neverne Tome do juče bilo nemoguće. Nije sve tako crno, treba gledati napred. Slušati i raditi. Ovaj blog post nije hvalospev, već kratak osvrt na nesvakidašnji TweetUp u Srbiji.

I eto, desilo se. U utorak, 21. septembra, u prostorijama MTID uz sok i kafu, u neformalnoj i opuštenoj atmosferi, ljudi iz online zajednice su razgovarali sa jednim ministrom. Zaista deluje nestvarno, ali nećemo se više čuditi. To je sada realnost, i postaće svakodnevnica u Srbiji.

foto: @neshasr

Tim koji sluša i obećava, ministarka Jasna Matić i njen pomoćnik Slobodan Marković. Čitajući timeline vidim da su pale neke ideje u vezi sa poboljšanjem komunikacije državnih službenika, i sajtova državnih institucija.

Pročitaj ostatak

RNIDS podržao biZbuZZ konferenciju

RNIDSVreme je da se priča o dolazećem biZbuZZ dešavanju, omiljenom nam jesenjem skupu ITjevaca. Uskoro će javnost saznati ko će u Nišu biti u ulozi predavača poslednjih dana oktobra. Kao i do sada, na „meniju“ vas očekuju poznata imena IT profesionalaca uz neke  „mlade nade“ domaćeg online biznisa. Takođe, predstavićemo najzanimljivije regionalne projekte, i spremiti nekoliko iznenađenja, o kojima nećemo sada 🙂

Sa ponosom vam saopštavamo da je u konkurenciji organizacije događaja, biZbuZZ konferencija dobila podršku Registra Nacionalnog Internet Domena Srbije (RNIDS), u vidu sufinansiranja projekta. Osim značajne finansijske podrške, nagrada je još jedan pokazatelj važnosti biZbuZZa, kao i vrednovanja višegodišnjeg truda i zalaganja NiiT organizacije.

Pročitaj ostatak