< idi nazad

BorNET 2012 – „Povratak u budućnost“

BorNET 2012 – 15- novembar , DAN DOMAĆINA

Ove godine Bornet će početi 15. novembra, svečanim otvaranjem u 12:00 a prvi dan nosiće naslov „Dan domaćina“. Bićete upoznati  dosadašnjim radom, pričaće se o nekim gradskim temama, družiti se, raditi sa medijima i predstaviti program centralnog „Dana gostiju“.

Ono što pokreće i održava konferencije jeste druženje, pa će u programu ostati dovoljno vremena za upoznavanje, kontakte i sve što prati networking na događajima.

Program prvog dana:

12:00 – Svečano otvaranje, zatim koktel za goste i učesnike

13:00 – Udruženje ISTOK Bor – Prezentacija sa najinteresantnijim detaljima sa dosadašnjih manifestacije

14:00 – Regionalna Televizija Bor, o radu, razvojnom putu i najvažnijim dešavanjima govoriće sadašnji ali i nekadašnji radnici ove renomirane informativne kuće.

15:30 – Pauza

16:00 – U sećanju – je panel posvećen zapisima o starom Boru i dragim ljudima kojih više nema. Prisetićemo se onih koji su dali su veliki doprinos gradu i njegovom razvoju i napretku.

17:00 – Turistička perspektiva grada bakra – Panel diskusija o prirodnim lepotama okoline Bora, lokalitetima i objektima za prijem turista i istorijatu sportskog, lovnog, seoskog i klasičnog turizma.

14:00 – Bor nekad i sad – O životu u gradu u proteklih tridesetak godina govore njegovi graditelji, radnici, rukovodioci, novinari i umetnici.

19:00 – Konferencija za novinare


BorNET 2012 – 16. Novembar, DAN GOSTIJU

Drugi dan 17. novembar „ustupamo“ gostima i centralnim temama manifestacije i nosi radni naziv „Dan gostiju“.  Neke od njih su kao i do sada internet zajednica, društvene mreže, komunikacija, zaštita životne sredine, aktuelni problemi kroz prizmu dešavanja u kulturi i umetnosti …

Program drugog dana:

10:00 – Istorijat korišćenja modernih tehnologija u Boru i Istočnij Srbiji – Malo je poznato da je institut za bakar pri RTB-u među prvima u SFRJ, još 1980. godine koristio računare za obradu podataka.

11:00 – Nasilje u porodici i na ulicama – naša stvarnost – O ekspanziji svih vrsta nasilničkog ponašanja u porodici, i društvu govoriće sociolozi, prosvetni radnici i predstavnici MUP –a.

12:00  – Ženska evropska mreža – o problemima žena u porodici, politici i svakodnevnom životu …

13:00 – Obnovljivi izvori energije – O ekološkoj svesti, razumevanju aktuelnih problema i potrebi za očuvanjem životne sredine govoriće predstavnici Ministarstva ekologije, Fonda zaštite životne sredine i predstavnici RTB Bor.

14:00 -Pančevo – Ima li bitnije razlike između Bora i Pančeva? Imamo veliko zagađenje, slične probleme  veliki broj blogera i korisnika društvenih mreža, a imamo i puno razloga za dugoročniju saradnju.

15:00 – Pauza –

16:30 – Hleba i komunikacija – Komunikacija kao svakodnevna potreba, razonoda  ili posao prilagođena društvenim mrežama doživljava snažan napredak i briše neke granice …

17:30 – Fight CLUB – Suprostavljaanje stavova, diskusija između dve tročlane ekipe koje publika u sali i putem Twitter – a (Twitter WALL)  nagrađuje , osuđuje i konačno bira pobednika – kako? …

18:00  – Konferencija za novinare , posle koje će Tanja Tatomirović potpisivati svoju knjigu „Musolinijev mikrofon“ i govoriti o radio i TV propagandi kao moćnom „oružju“ sa širokom lepezom primene …


BorNET 2012 – 17. Novembar, DAN SPONZORA

Treći dan 17. novembar pripada i nosi naziv „Dan sponzora“ u kojem ćemo obići pogone RTB Bor, generalnog sponzora, posetiti prvi kafić 700 metara ispod površine zemlje, voziti velike transportne kamione i još mnogo toga. Takođe posetioci će biti u prilici  da se upoznaju i sa detaljima koje  sponzori smatraju važnim i manje poznatim kroz polučasovne prezentacije.

09:00 – Obilazak pogona RTB Bor – Kako izgleda kafić u unutrašnjosti rudnika, veliki transportni kamion na površinskom kopu i još puno interesantnih detalja predstaviće vam direkcija protokola RTB Bor.

14:00 – Predstavljanje sponzora – Regionalna televizija Bor –

14:30 – Predstavljanje sponzora – Fond zaštite životne sredine –

15:00 – Predstavljanje sponzora – Ministarstvo ekologije –

15:30 – Predstavljanje sponzora – SO Bor –

16:00 – Predstavljanje sponzora – Telekom Srbija –

17:00 – Zatvaranje i zajednički ručak –

Verujem da će se još govoriti i pisati o BorNET 2012 događaju, držim fige organizatorima i očekujem što kvalitetniji i zanimljiviji program. 😉

Dodaj komentar