< idi nazad

Zašto otići na Blogomaniju?

blogomanija-2012Da, mislim na regionalni skup blogera koji će se održati od 7 – 9. decembra na Staroj planini (Hotel Falkensteiner).

Ukoliko se slučajno snebivate (a ni sami ne znate zašto) ili vam je frka to što ste od skora počeli da pišete i „cvrkućete“ na domaćem webu, pročitajte nastavak teksta gde ću objasniti zašto ćete u drugoj nedelji decembra biti lepo raspoloženi, verovatno malkice umorni, ali sa velikim osmehom i mnoštvom vizitki po džepovima.

Počnimo od činjenica

Ide Nova godina, jelte. Kada razgovarate o nekom slavlju neizbežno se postavljaju dva pitanja:

  1. Ko organizuje?
  2. Šta će biti od muzike?

Blogomaniju organizuje uigrana ekipa. Preciznije rečeno, organizatori i učesnici su prisutni i aktivni otkad je blogovanje zakoračilo kod nas. Svojim entuzijazmom, znanjem i radom već skoro deceniju unazad pomeraju granice Interneta u Srbiji.

Dok ovo pišem, broj učesnika/predavača je (porastao) na 36, a koliko vidim nije konačan i ako mislite da imate šta reći i pokazati – prijavite se kao predavač.

organizatori-blogomanija-2012

Ok, sve je to kul, nego kako će to meni da koristi?

Imate priliku da iz prve ruke čujete mnogo primera iz prakse. Super, ovo zvuči kao prazna fraza, no avaj, nije. To je istina.

Šta uopšte predstavlja „mnogo primera iz prakse“?

  • Na radionicama ćete otkloniti sve nejasnoće u vezi sa postavljanjem i održavanjem bloga.
  • Biće prilike da prisustvujete analizi više primera dobrog i lošeg odnosa blogera, medija i PR sektora
  • Inspiracija, šira slika, drugačije viđenje problema i rešenja pri blogovanju
  • … Ima toga još

Da ne bih ponavljao i parafrazirao, preporučujem odlično štivo na temu zašto posećivati konferencije?

Ako se bavite uzgajanjem jabuka, stručni uber kul skupovi o izgradnji mostova vam neće koristi, a verovatno ni biti interesantni.

blogUkoliko blogujete iz ljubavi, razonode, nekih tajnih razloga, zbog posla, para ili čega god – treba da posećujete Blogomaniju i slične događaje. Zanimljivo je, verujte. Upoznajete ljude sličnih interesovanja, one koje ste znali samo online pa ste mislili da su mnogo fini a nisu i obratno.

Nova vrednost jesu, uslovno rečeno, nova imena što me raduje jer vodi otvorenijoj zajednici. Svako ko je ikad organizovao nešto slično zna koliko je teško odgovoriti zadatku i svake godine imati dobar program.

E, vidite, ovaj program je odličan! 🙂

Biće tu radionica, predavanja i panel diskusija o aktuelnim temama poput saveta o kvalitetnijem pisanju sadržaja, uticaju modnih blogova, značaju (prisustvu?) korporativnih blogova, ličnoj promociji uz pomoć bloga i slično.

Zar to nije korisno? Širite poznastva, što vam kasnije direktno omogućava lakši pristup u komunikaciji, znate s kim možete s kim ne, čujete za nekog novog, priđete, pitate, pohvalite i to sve u opuštenoj vikend atmosferi na predivnom jugoistoku Srbije.

Koliko košta pesma ta?

Ah da, pored svega navedenog, nakon prvog radnog dana sledi #kafanizacija a sledeće veče za atmosferu se brine Beogradski Akustični Orkestar.

Učešće na konferenciji je besplatno, uz naravno obaveznu registraciju.

Cena smeštaja za učesnike je samo 15 EUR (polupansion – doručak, večera, noćenje). Organizovan je prevoz mini-busevima iz Beograda (40 EUR povratna) i Niša (10 EUR).

Kako vam se ovo čini? 🙂

Iskreno, jedva čekam da popričam sa ljudima koje retko viđam, a i da se upoznam sa mnogima. 🙂

Velika pohvala za istrajnost i cimanje organizatorima, i nadam se da će Blogomanija postati tradicija. 😉

Dodaj komentar