< idi nazad

Recycleton 2010 u Nišu

Stigao nam poziv za ovaj simpatičan događaj. Svedoci smo da je ultra moderno baviti se ekologijom i bilo čime što je „zeleno“, održivo itd. Mnogi se novci sada uzimaju pod izgovorom da su za poslove „zelene prirode“. No, ovde imamo jednu, moram reći nesvakidašnju akciju, a to je Recycleton 2010.

Koncept je sledeći: 22. maja u klubu SKC u Nišu, organizuje se prigodno muzičko veče Olivera Katića. Sve je naravno u zelenom fazonu, pa tako i mali gest, da je ulaznica za koncert u stvari bilo koji e-otpad. Simpatično zar ne?

Dakle, ako se zateknete u Nišu, i želite malo pozitivnih subotnjih muzičkih vibracija, dođite u SKC, a ulaznice vam mogu biti:

računari, računarske komponente,
monitori, kućišta, miševi, tastature, cdovi, diskete, nosači zvuka, kablovi, televizori, usb-ovi, štampači, skeneri,
mobilni I fiksni telefoni I drugi telekomunikacioni uređaji I dodaci, radio aparati, video rekorderi, mikseri,
tosteri, mikrotalasne I drugi kuhinjski aparati koji rade na struju, uređaji za video nadzor, igračke na struju
itd.

Projekat Recycleton 2010

Idejni tvorci projekta, NVO  „Big Think Team“, jednu od svojih maratonskih ekoloških akcija. Probna, ali veoma uspešna akcija bila je u Leskovcu, kada je sakupljeno 3 tone e-otpada. BiS reciklažni centar je neizostavan partner i prijatelj ovakvih dešavanja, sećamo se našeg druženja sa prošlogodišnjeg biZbuZZa.

Projekat uživa podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država i Američkog saveta za međunarodno obrazovanje iz Beograda. U Nišu ovaj projekat podržavaju Američki kutak i Studentski kulturni centrom iz Niša, kao i NVO ,,Ozeleni i ti” i ,,Društvo za zaštitu i unapredjenje mentalnog zdravlja dece i omladine” (Otvoreni klub) iz Niša.

I jedno pitanje za kraj, da li razmišljate o odlaganju e-otpada, i kako to činite?

Dodaj komentar

Komentari (1)

  1. boza ponedeljak - 24/05/2010 Odgovori

    Bravo za Nislije !

    Dajte primer i drugima kako se cuva cistim svoj grad.

    Cestitke za odgovornu komapaniju BIS Reciklazni centar iz Panceva!

Dodaj komentar